2 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART

Module 1: Alles over Groene Kinderopvang

In deze module behandelen we 'Groene Kinderopvang'  en wat dit nu precies inhoudt. Welke onderdelen horen bij Groene Kinderopvang, hoe ziet dit er uit in de praktijk en welke rol heb jij als medewerker in een Groene Opvanglocatie. We kijken naar de belangrijkste elementen en laten je verschillende praktijkvoorbeelden zien.

3 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART

Module 2: Natuur en de Pedagogische Basisdoelen

In deze module leer je op welke manier natuurbeleving en natuuractiviteiten kunnen bijdragen aan het bereiken van de Pedagogische Basisdoelen. Hoe kan je de activiteiten afstemmen op de verschillende doelen? Aan het eind van deze module kun je vanuit de Pedagogische Basisdoelen je natuuractiviteiten verantwoorden en duidelijk aangeven op welke ontwikkelingsgebieden je activiteiten zich richten.

3 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART

Module 3: Natuur & Gezondheid Van Kinderen

Contact met de natuur en buitenactiviteiten zijn gezond, dat weet iedereen! Maar welke gezondheidswinst valt er nu eigenlijk te behalen en welke gezondheidsproblemen worden door Groene Kinderopvang aangepakt? Deze module richt zich op de verschillende gezondheidsaspecten voor kinderen waar Groene Kinderopvang op inspeelt en aan het einde van deze module weet jij hoe jouw activiteiten bijdragen aan een gezond leven voor de kinderen waar je mee werkt.

3 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART

Module 4: Werken Met Natuurlijke Materialen

Waarom is het belangrijk voor de kinderen om te werken en spelen met natuurlijke materialen en wat kan je er ​eigenlijk allemaal mee? In deze module leer je wat je kan doen met natuurlijke (speel)materialen, hoe je natuurlijke materialen verwerkt in je activiteiten en ​hoe het gebruik ervan een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen.

3 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART

Module 5: Zaaien, Kweken en Oogsten!

Zaaien, kweken en oogsten. Misschien wel een van de leukste dingen die je samen met kinderen kunt doen! In deze module leer je waarom het essentieel is voor kinderen om al vanaf jongs af aan te leren over het natuurlijke proces van groeien en bloeien en op welke vlakken dit hun ontwikkeling ondersteunt. We nemen een kijkje in wat je allemaal kan laten groeien op je eigen kinderopvanglocatie en ​wat je hier vervolgens mee kan doen, zelfs als je niet de ruimte hebt voor een 'echte' moestuin.

3 Lessen

Easy

VOORTGANG

NOG NIET GESTART
Pen
>